De Leergeldformule

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Vught neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Huisbezoek

  Heb je een aanvraag gedaan? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je laat bewijzen zien van het totale gezinsinkomen. Als je dat wil, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  Jouw intermediair bespreekt jouw aanvraag binnen Stichting Leergeld Vught. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We nemen jouw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.
 4. Uitgifte

  Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of fietsenwinkel waar het kind dan terecht kan.

 5. Nazorg

  Je hebt regelmatig contact met jouw intermediair. Samen bespreken jullie hoe het gaat en wat nodig is voor de kinderen.